Bir Klasik :İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yöntemleri

Nuray

Member
Bir Klasik :İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yöntemleri

Gerçekliği henüz kanıtlanmamış olsa da, bu kavramla tanışmayan kadınların var olduğu şeklinde bir rivayet söz konusu. Ama dediğimiz gibi sadece rivayet. Kendisinin öyle bir sorunu olmadığı ve bu nedenle şanslı olduğunu söyleyen ve bunun genetik yapısından kaynaklandığını ya da Allah vergisi vs. olduğunu iddia edenlerimizin sayısı da yabana atılamayacak kadar fazla. Her neyse. Belki de öyledir tabii. Biliyoruz, muhtemelen sizin de ihtiyacınız yok ama bir arkadaşınızın ihtiyacı olur da kendisine yol gösterir ve hayır duasını alırsınız diye birkaç öneri paylaşalım istedik. Ve bu önerilerimizi sıralarken varsayıyoruz ki son derece yaygın lazer epilasyon yöntemlerinden herhangi birini çeşitli nedenlerle tercih etmiyorsunuz. Ve yine çeşitli nedenlerle piyasada bol miktarda bulunan bitkisel ya da kimyasal tüy dökücüleri de kullanmak istemiyorsunuz. Tamam. İşte size evde, doğal materyaller kullanarak hazırlayacağınız karışımlarla istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri. Büyükannelerimizin “kadınlar için gizli sırlar” kitabından kadim yöntemler.

İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yöntemleri: Önce Ana Fikir
Her şeyden önce bilinmesi gerekir ki epilasyon dışındaki yöntemlerde amaç istenmeyen tüyleri köklerinden “zayıflatarak” yok olmalarını sağlamaktır. Yani bu yöntemlerle istenmeyen tüylerinizden bir kerede ve sonsuza kadar kurtulamazsınız. Bitkisel yöntemlerde istenmeyen tüyler tekrar edilen uygulamaların sonunda “incelir, zayıflar, azalır” ve ardından yok olur. Kötü haber: İstenmeyen tüylerinizden bir kerede ve sonsuza kadar kurtulmanızı sağlayacak ilaç bildiğimiz kadarıyla henüz üretilmedi. İyi haber: Doğru bitkisel yöntemler ve ilaçlar sabırla uygulanırsa istenilen sonucu verir.


İstenmeyen Tüylere Bitkisel Çözümler 1: Limon ve Tuz Yöntemi
Çok basit ve hazırlanışı kolay bir yöntemdir. Bir limon sıkılır ve suyu bir kap içerisine konulur, içine 2 çay kaşığı tuz eklenir. Ağda işleminden sonra hazırlanan bu karışım tüylerin çıktığı bölgelere yavaşça sürülür. Bu işlemi 3-4 kez uygularsanız olumlu sonuçlarını gözlemleyebilirsiniz. Var olan tüylerin zayıfladığını ve azalmaya başladığını göreceksiniz. Uygulama şu nedenle işe yarar: Limon ve tuz kıl köklerine kadar inerek; köklerin zayıflamasına neden olur. Ancak dikkat etmeniz gereken konu limon ve tuz ikilisinin uyguladığınız bölgeleri yakma olasılığıdır. Yanma hissettiğinizde hemen yıkamalısınız ki hassas cildiniz zarar görmesin. Bu karışımın uygulamanın ardından 3-4 saat bacakta bekletilmesi gerekir.