Kaş Yapayım Derken Göz Çıkmasın!!

Gülcan

New member
Kaş Yapayım Derken Göz Çıkmasın!!


Makyajın Yan Etkileri
Tamam, yapıyoruz, yapacağız. İhtiyaç duyduğumuzdan değil tabi ki. Ama bu güzelliğin hakkını vermek gerekiyor, aslında ondan makyaj yapıyoruz.
Fakat bu sanatı icra ederken yardımcı malzemeleri, yani kozmetik sanayi ürünlerini doğru kullanmamız şart. Çünkü işin ucunda kaş yaparken gözden olmak da var. Biliyorsunuz, makyaj malzemelerinin en büyük yan etkisi alerjik reaksiyonlar. Özellikle fondöten, pudra ve far alerjiye daha çok neden olan malzemeler. Ama bu olumsuzlukları yaşamaktan korunmanın yolları da var. Nasıl mı? İşte şöyle:

Ürünü almadan önce test edin
Kozmetik ürünleri almadan önce test ürünü alıp kullanmakta büyük yarar vardır. Bir ürünü aldınız, denediniz. 72 saat sonra herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmamışsa büyük bir olasılıkla ilerleyen günlerde de açmayacaktır. Ama fazla hassas cilde sahip olanların yine de biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor.

Önce nemlendirici, sonra biraz sabır, daha sonra makyaj
Nemlendirici kullanmak gereklidir. Ama daha fazla gerekli olan nemlendirici kullandıktan sonra cildin nemlendiriciyi emmesini beklemektir. Yüze uygulanan bir nemlendiriciden hemen sonra uygulanacak makyaj malzemeleri ciltte hoş olmayan görüntülere neden olabilir ve bu eyleminizin amacına kesinlikle ters düşen bir sonuçtur.

Alfabenin “A” sı: Makyajlı yüzle uyumayın
Biliyorsunuz, uygulanan kozmetik ürünler yüzde uzun süre kalmamalıdır. Ne kadar yorgun olursanız olun yatarken yüzünüzü mutlaka temizleyin ve nemlendirici sürün, sonuçta yüzünüze sürdüğünüz kozmetik ürünlerin büyük çoğunluğunun kimyasal olduğunu hatırlayın. Kimya demek reaksiyon demektir, sizi üzecek reaksiyonlarla karşılaşmamak için bilinçli davranmakta fayda var. Aşırı derecede makyaj yapmayın, makyaj ürünlerini kullanmadan önce cildinizi iyi temizleyin ve mutlaka nemlendirin.

Güneş altında ya da karlı havada makyajla dolaşmayın
Mümkünse ya da şöyle söyleyelim “çok çok mecbur kalmadıkça” güneşlendiğiniz, uzun yolculuklara çıktığınız, çok sıcak ortamda bulunduğunuz ya da kayak yaptığınız sırada makyaj yapmayın. Makyajlı derinin güneşe ışınlarına maruz kalması ciltteki renk değişikliklerinin en önemli nedenlerinden biridir. Yüzünüzde kahverengi, siyah görünümünde pigment dalgalarının ortaya çıkmasına neden olur.

Yanlış makyaj sivilce ve siyah nokta yapar
Dermatologlar derler ki: “Makyajın bilinen en önemli yan etkilerinden biri de komedondur. Gerek siyah nokta olarak bilinen açık komedonlar, gerekse de beyaz nokta olarak bilinen kapalı komedonların oluşmasında en büyük pay, bilinçsiz kullanılan makyaj malzemelerinindir” Cilt tipinize uygun olmayan ürünleri kullanmayın. Gözenekleriniz tıkanır, tıkanmış gözenekler içinde biriken yağ yüzünüzde akneye ya da komedonlara neden olur. Kendinize bir iyilik yapın ve öncelikle cilt tipinizi öğrenmek için bir uzmana -mümkünse bir dermatoloğa- danışın. Sonrası daha kolay, güvenli ve güzel olacaktır.

Ruj iyidir, hoştur, candır ama dudağınızı kurutabilir
Su bazlı rujlar bazen dudakta çatlamalara ve kurumalara neden olur. Bunu engellemek için dudağınıza ya yağ bazlı bir nemlendirici sürün ya da yağ bazlı rujlar kullanın.

Cildinizi iyi temizlemezseniz erken kırışabilir.
Çok kısa çok net… Cildinizdeki makyajı “uygun ürünlerle” temizlemezseniz cildiniz erken kırışabilir. Bu önemli gerçeklik laf kalabalığında kaynamasın diye cümleyi burada bitiriyoruz. Aman, sakın.

Arkadaşınızın makyaj malzemesini kullanmayın
Arkadaşınızla paylaştığınız şey rujunuzdan fazlası olabilir. En kısa şekliyle enfeksiyon kapabilirsiniz. Paylaşmak çok güzeldir ama enfeksiyonları değil. Arkadaşlarınızın makyaj malzemelerini kullanmayın. Kendi makyaj malzemelerinizi de paylaşmayın.

Makyaj yapmadan önce ellerinizi yıkayın
Kozmetikleri uygulanmadan önce ellerinizi yıkayın ve makyajın uygulanacağı yerin temiz olduğundan emin olun. Mümkünse tek kullanımlık uygulama aparatlarını tercih edin. Fırçaları temizleyin ve de sık sık değiştirin.

Makyaj malzemelerinizi doğru muhafaza edin
Kozmetik ürünlerinizi kullanım talimatına göre uygulayın, kapaklarını sıkıca kapatın, sıcak ortamda tutmayın. Güneşe ve sıcağa maruz kalmış ürünler, koruyucu maddelerini kaybederler. Bu da ürünün kullanım zamanının azaltır. Erken bozulmasına ve bakteri üremesine neden olur.

Cilt yaralarınızı asla makyajla kapatmayın
Cildinizde yara, sıyrık, enfeksiyon, egzama gibi bir durum varsa bu bölgelere kesinlikle makyaj yapmaktan kaçının. Atalarımız “kaş yaparken göz çıkarmak” deyişini bu gibi durumlar için söylemişlerdir, emin olabilirsiniz. Enfeksiyon oluşabilir, olmadık sıkıntılar yaşarsınız… Aman, sakın.