Nurullah Genç Yağmur şiiri hangi kitapta ?

Gulum

New member
Nurullah Genç Yağmur Şiiri Nerede? İşte Bütün Soruların Cevabı!

Merhaba forumdaşlar! Bugün sizlere, hem içsel fırtınalarımızı hem de dışarıdaki yağmurları anımsatan bir şiirden bahsedeceğim. Tabii ki, bu yağmur bir görsel bir metafor değil, bildiğiniz Nurullah Genç’in ünlü "Yağmur" şiiri! Ve tam olarak hangi kitapta olduğunu, (evet, bu soruyu yıllardır kendime sormuşumdur) beraber keşfedeceğiz. Ancak öncelikle sorum şu: Yağmur şiirini en son okuduğunuzda ne hissediyordunuz? Aşk mı, hüzün mü, yoksa "Allahım bu adam ne kadar da derin!" mı dediniz? Gelin hep birlikte biraz eğlenelim!

Erkekler Çözüm Arar, Kadınlar Duyguları Anlar: Yağmur şiiri Taktikleri

Yağmur şiiri üzerine tartışırken, ilk olarak bir erkeğin bakış açısından yaklaşalım. Bildiğimiz gibi, erkekler çok stratejik ve çözüm odaklı düşünürler. Yani, bir erkeğin aklındaki ilk soru şu: "Bu şiir nerede ve ne zaman bulunur? Ne zaman alırım, okurum, sonra da sosyal medyada alıntılar yaparım!" Strateji, çözüm, eylem… Yani erkekler bu şiiri ararken aslında basit bir işlemdeki adımları sıralıyorlar.

Fakat, bir kadının yaklaşımı çok farklı! Kadınlar "duygu odaklı" ve genellikle her şeyin "ilişki" kısmına takılırlar. Onlar için şiir sadece bir kitap ismi ya da bir metin değil, "gözlerindeki anlamı çözülecek bir hikaye" gibidir. Kadınlar, şiirin nerede olduğunu değil, "Bu şiiri kim yazdı, neden yazdı, ve kiminle okuduğunda daha çok anlam kazanır?" sorusunun peşinden giderler. Yani, Nurullah Genç’in "Yağmur" şiiri, kadınların gözünde bir kitap değil, bir "anlam yükü" taşıyan bir duygusal yolculuk olabilir.

Ve Evet, Yağmur Şiirinin Hangi Kitapta Olduğu İşte Burada!

Evet, en nihayetinde "Yağmur" şiirinin hangi kitapta olduğunu bulduk! Tüm çözüm odaklı erkekler ve duygu arayan kadınlar, bu şiiri Nurullah Genç'in "Aşkla Kal" adlı kitabında bulabilirsiniz. Hem de tam olarak şuradan başlıyor, buradan okuyor, şurada bir alıntı yapabiliyor ve tabii ki sosyal medyada şöyle paylaşabiliyorsunuz:

"Yağmurda kaybolmuş gibiyim, herkes giderken ben seni bulurum."

Bu kadar derinlik, bu kadar içsel yolculuk, bir insanı gerçekten değiştirir, değil mi? Ama sakın ha! Şiirin size ruhsal bir çözüm sunduğunu düşünmeyin. Burada önemli olan bir tek şey var: "Yağmurda kaybolmadan önce bu şiiri okumuş olmak!"

Yağmur şiirine Duygusal Yorumlar: Aşkı Bulduğum Yerde Yağmur Var!

Şimdi, şiire duygusal bir açıdan bakalım. Yağmur şiirini okuduğunuzda ne hissettiniz? Hüzün mü? Aşk mı? Yoksa bir garip huzur mu? İşte ben de bir kadına soruyorum, aslında bu şiir nerede başlıyor, nerede bitiyor, o hiç önemli değil! Herkesin duygusal yolculuğu farklı çünkü! Bir kadın, Yağmur şiirini okuduğunda içindeki ruh halini dışa vuracak bir alan arar. O, yağmurun sesini duyar, o fırtınalı anları içinde hisseder ve belki de bir insanı ilk kez bu şiirle, kucaklar.

Yağmurun altında kaybolmak mı? O kadar zor bir şey değil! Ama aşkı bir şiirle bulmak, başka bir deneyim. Mesela, bir kadın şöyle der: "Yağmurda kaybolmak bir şeydir, ama o kaybolduğunda kalbinin sonbaharına düşen yapraklar gibi bir şeydir." Felsefi ama anlamlı!

Çözüm Üretmek Mi, Anlamı Kucaklamak Mı? Haydi Herkes Fikriyle Gelsin!

Evet, arkadaşlar, şimdi en sevdiğim kısmı: Hep birlikte tartışalım! Erkekler, şiir hakkında ne düşünüyorlar? “Yağmur’da kaybolmak mı? Bu kadar basit bir şiir hakkında bu kadar konuşulmaz, strateji gerekiyor!" diyen var mı? Ya da kadınlar, bu şiirle ilgili bir hayal kırıklığı yaşayan oldu mu? Ben şahsen "Yağmurda kaybolduğumda bir yerlerde bulurum!" diyebilecek kadar rahatım, ama belki de siz farklı düşünüyorsunuzdur.

Sizce, bu şiir sadece bir metin mi, yoksa “hayatımıza dokunan bir anlam derinliği” mi? Ve sormadan geçemiyorum: Yağmurda kaybolan kişi kimdi, sizce?

Tabii, bir de şunu unutmayalım; hayat bir şiir, yağmurlar da bazen sadece bir bahane! Yağmurun sırrını çözerken aslında bir çırpıda kalbimiz de yeniden uyanıyor olabilir, kim bilir?

Hadi bakalım, kim ne düşündü? Yorumlarda buluşalım, sohbete devam edelim!