Selülit Ve Selülitten Kurtulma

Nuray

Member
Selülit Ve Selülitten Kurtulma

Selülit pek çoğumuz için en çok dert ettiğimiz konulardan ve bu cümleden hareketle selülitten kurtulma da en çok istediğimiz şeylerden biri. Önce tanımla başlayalım: Selülit, cildin dışında portakal kabuğu görünümü ve çukurcuklar yaratan, deri ve yağ dokusundaki düzensiz görünümü tanımlayan genel bir kavramdır. Daha çok uyluk, kalça ve karın bölgesindeki deri altı yağ dokusunun bölgesel metabolik bozukluğu olarak tanımlanabilir. Şişmanlık veya obezite ile karıştırılmamalıdır. Selülit her zaman bir sağlık problemi değildir. Daha çok bozukluk veya kötü görünüm olarak düşünülmelidir.
Selülitten kurtulmak için ilk ve doğru adım onu ortaya çıkaran etkenleri bilmek. Selülitin başlamasına en büyük etken östrojen yani kadınlık hormonudur. Bu nedenle kadınlarda %80 oranında ortaya çıkabilmektedir. Yani, kadınsanız büyük olasılıkla selülitiniz de olacak demektir. Kadınlarla erkeklerin yağ hücrelerinin şekli birbirinden farklıdır. Kadınsanız ve selülitiniz varsa normal bir durum olabilir ama erkekseniz ve selülitiniz varsa hormonal bir bozukluğa işaret etmesi çok yüksek bir olasılık.

Selülit problemi ergenlikten sonra başlar, hormonlarımızın bizi özellikle ele geçirdiği hamilelik, adet ve menopoz dönemlerinde artış gösterir. Hormonlarımız çok yaşasın, östrojenimizi seviyoruz elbette ve ondan kurtulmayı istemiyoruz tabii. Ama madem onun bir yan etkisi selülit, o halde en azından buna yol açan diğer faktörleri en aza indirmemiz gerekiyor. Ne mi bunlar? Hemen sayalım.
Genetik
Eh, alıştık artık. Neredeyse her işin başı sağlık, sağlığın en başı genetik. Yani selülit problemi yaşayan anneniz ya da kadın akrabalarınız varsa ergenlikten itibaren kendinize dikkat etmeniz gerekiyor.